TFS 2010 Build server with TFS 2012 Update 2


TFS 2012 Update 2 is released last week. I’m working in a large company with a lot of TFS 2010 build servers. With Update 2, TFS 2012 supports the build server of TFS 2010. This is a huge advantage because now we don’t have to upgrade all the build server at the same moment.

When I was testing my TFS 2010 build server (a clone of the production) the build server wasn’t working. I got the message “The device is not ready”.

I checked the ALM blogs about the new feature from Update 2 and saw that the build server needed Service Pack 1. I downloaded, installed it and after 15 minutes everything was done. I rebooted and installed 3 critical updates for SP1. I rebooted again and tested my build again. It was still not working. The strange error with no information about it was still there.

I checked all the settings of the build server and everything seemed to be right. I unregistered the build server from my collection and deleted the controller and agent. After registering the build server to the collection, I created a new controller and agent with the same settings as before. I tested the Build definition again and everything was working right this time!

What really was the problem is not clear but it could be the case that registering tot TFS 2012 without SP 1 for the TFS 2010 build server could be the problem or the controller and agent should alway be recreated.

We also tested a newly created TFS 2010 SP1 Build server connecting to TFS 2012 and then everything was working the first time we tried.

About these ads

Tags: , , , ,

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 208 other followers

%d bloggers like this: